Webdesign

I kursen CMS201 var vår examinerande uppgift att arbeta gentemot en kund, eller tilltänkt kund, och designa en webbsida utefter dennes behov och önskemål. I arbetet med denna webbdesign skulle vi jobba med UX design, mockups i adobe XD eller för hand och sedan bygga sidan med hjälp av WordPress och bland annat Elementor. Vi designade även en samling instruktioner till hur kunden på ett enkelt sätt själv sedan skulle kunna hantera sin nya webbsida.

Webdesign av en sida i samarbete med kund

För att komma fram till kundens behov och önskemål, satte jag mig in i dennes nuvarande webblösningar, sortiment och personliga stil. Sedan skapade jag några personas för möjliga kunder. (Anm. Kommer lägga till mer text här.)

Web design av någon som verkligen bryr sig!

Tack så hjärtligt mycket Maria för hjälpen att andas liv i min online tillgänglighet. Du gav mig en rejäl push att börja om igen efter pandemin. Jag kan inte utrycka mig nog att säga hur mycket din erfarenhet och vilja att forma exakt den tonen jag letade efter till en webbsida. Jag rekommenderar dig med glädje till alla som behöver en webb designer som ger 100% av sig själv och bryr sig om varenda detalj. Det är så underbart att du arbetar från hjärtat. Jag skulle aldrig ha haft en WordPress sida utan din enorma hjälp!

Anna / Magnolianna Art

Personlig portfolio prototyp

Portfoliosidan nedan är en prototyp framställd i Adobe XD. Den skapade jag som examinerande uppgift i kursen DPD200, i Adobe XD.

Portfoliosida Programmerad med HTML och CSS

Examinationsuppgift i kursen WUH100

Nedan är en bild av Index.html till den första responsiva portfolio sidan jag programmerade med enbart HTML och CSS. Den har så klart en del brister som jag idag inte skulle tillåtit, som att responsiviteten är dålig på menun och en del av headertexten. En hamburgermeny hade varit ett alternativ som skulle förbättrat sidan i responsivt läge. Idén med att visa denna sida så som den blev är dock att visa hur den teknik jag använt mig av utvecklats.

Media för webben

I kursen MFW110 fick vi jobba med att klippa ihop filmsekvenser, lägga in ljudeffekter och redigera ljudeffekter för att skapa en egen liten kortfilm. Jag hade bara tillgång till mobilkameran att filma med och inga drönare eller systemkameror som en del andra hade. Detta är min lilla film om hur inspirationen ibland kan saknas tills man ser någon liten detalj som inspirerar.

…man måste ju få ha lite kul ibland också…

Kortfilm producerad av mig i kursen MFW110

Allt man behöver:

  • Mobiltelefon
  • Shotcut
  • Audacity