Spelutveckling

I veckan som var, lyckades jag lösa en liten och irriterande men egentligen ganska enkel sak som hände vid målgången i Sunflower Farm Race. Det var så enkelt som Mathfloor. eller Mathf. som jag missat att lägga till vid tidräkningen! Jag vill ju inte att minuterna ska kunna rundas av uppåt i resultatet!

Då jag fortfarande är nybörjare i mångt och mycket, kollade jag först om jag gjort något annat grundläggande fel i ordningsföljden i scriptet, men allt verkade ju stämma. Jag letade även efter det klassiska felet med det saknade semikolonet, men inte heller något sådant hittade jag. Lättnaden jag kände när jag förstod vad jag missat var stor och glädjen över att allt nu fungerade likaså!

När jag sedan publicerade mitt spel på itch.io efter en web GL build i Unity, insåg jag hur otroligt segt det var att spela. Så nu lägger jag undan spelet ett tag för att fundera på vad jag kan göra för att förbättra prestandan i nästa version av just det spelet.

Jag kommer pausa min spelutveckling en period, för att utveckla andra färdigheter som är mer användbara i mitt jobbsökande, som att fortsätta publicera saker jag utvecklat under tiden på högskolan här, och även vidareutveckla en del av dem med finesser jag tänkte på men aldrig gjorde när jag skapade dem.

Jag kommer också ytterligare att utforska möjligheter till att bli anställd på något av de företag jag gärna skulle vilja jobba på. Det här med att vara fritidsforskare är inte en särskilt lukrativ sysselsättning.